2009. október 15., csütörtök

Nem szeretem a Halloweent

Egy 14 hónapos csemetének nehéz elmagyarázni, hogy miért nem megyünk ki. Illetve elmagyarázni el lehet, de őt nem érdekli, ki akar menni. Emiatt muszáj valamit kitalálni, hogy lekössem idebent, újdonságot varázsoljak neki. Emiatt töklámpást készítettem, akkor is, ha nem szeretem a Halloween-t.

Nem szeretem a Halloween-t. Ennek egészen egyszerű oka van: Nem szeretem a külföldről átvett „ünnepeket”. Nem értem miért csinálunk divatot ezekből. Van nekünk elég saját ünnepünk, ami hagyományos, ami Magyar. Ezen okok miatt nem is „ünneplem” sem a Halloween-t, sem a Valentin Napot.

Félreértés ne essék, senkit nem ítélek el, aki igen. Ez csak az én saját véleményem. De most itt az ősz. Sőt, itt a tél, mert így októberben a múlt héten még 28 fokban játszottunk kint az udvaron, most pedig 3 napja nem tudunk kimenni a viharos szél és eső miatt. A téli hideg önmagában nem zavarna, mert felöltözni fel lehet, de ilyen esős szélben kénytelen bent maradni az ember a lakásban.

Egy 14 hónapos csemetének nehéz elmagyarázni, hogy miért nem megyünk ki. Illetve elmagyarázni el lehet, de őt nem érdekli, ki akar menni. Emiatt muszáj valamit kitalálni, hogy lekössem idebent, újdonságot varázsoljak neki. Emiatt töklámpást készítettem, akkor is, ha nem szeretem a Halloween-t. Mert ez most nem rólam szól, hanem róla.

Remélem holnap, ha meggyújtom benne a mécsest, tetszeni fog neki. Az én lámpásom viszont hamis töklámpás, mert nem tökből, hanem grapefruitból készült. Ennek is egyszerű oka van: a tökkel nehéz dolgozni, a grapefruit héja puha, könnyen vágható. 20 perc alatt elkészültem vele. Másik előnye, hogy mindemellett jó illat is lesz tőle.

Íme Ambrus hamis töklámpása:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése