2009. november 25., szerda

A bába válaszol és bevált aromakeverékei


Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol

A könyvet legjobban alcíme mutatja be: "Természetes kísérés a várandósság, a szülés, a gyermekágy és a szoptatás idején gyógynövényekkel, homeopátiás szerekkel és illóolajokkal".


Egy átfogó, Magyarországon alternatívnak számító tanácsadó könyvet tarthat a kezében az olvasó, amely azzal kezdődik, hogy komolyan veszi a várandós, szülő, ill. gyermekágyas nő minden észrevételét, panaszát (pl. azt, hogy állandóan változik a hangulata, hol boldog kismama, hol rettenetesen fél a rá váró feladattól, felelősségtől), mindenkit (az anyát és gyermeket egyaránt) egyéniségként kezel, nem javasol "mindenkinek alkalmas recepteket", hanem sok lehetőséget kínál fel, amiből mindenki kiválaszthatja a számára legalkalmasabbat. A hagyományosnak számító módszerek helyett más, szelídebb lehetőségeket ajánl pl. émelygés, hányinger, visszér, aranyér, keresztcsonti fájdalmak, terhességi csíkok megelőzése, a medencefenék izmainak megnyúlásával kapcsolatban, húgycsövi panaszok, vashiány, gyomorégés, lábszárgörcsök, alvászavarok esetén.


Megragadó volt számomra hozzáállása a szüléshez, amit természeti eseménynek, csodának él meg, akárha egy viharos tengeren vagy folyón kellene a vajúdónak átjutnia az egyik partról a másikra. A férjek, társak szerepéről is ír, hogy mennyire fontos, hogy ők is minél többet megismerjenek a női test és lélek rejtelmeiből, hogy megfelelően tudják támogatni párjukat (és az első "hangosabb fájás" alatt ne rögtön a fájdalomcsillapítóra gondoljanak).


Szó kerül többek között arról, hogyan mit tegyünk a nagyobb testvérekkel a várandósság ideje alatt, hogy megfelelő mértékben tehermentesíteni tudjuk magunkat, hogy mennyi türelmet, erőt, energiát igényel a szülés, valamint őszintén szól a szerző arról is, hogy a gyermekágy idején milyen feladatokkal és megterheléssel fogunk szembesülni.


Többedszer szülőknek is bátran ajánlom.


Ingeborg Stadelmann: Bevált aromakeverékeim

Ingeborg Stadelmann új könyve, A bába válaszolhoz hasonlóan páratlan a maga nemében. Aromaterápiás kézikönyv, melynek a házipatika könyvespolcán van a helye.


25 év tapasztalata alapján elkészített egyedülálló aromakeverékeinek és a felhasznált illóolajoknak a bemutatása.


Receptek, tippek, hétköznapi élethelyzetekhez és betegségekhez.


A várandósság és a szülés alatt felmerülő problémákra nyújtott gyakorlati tanácsok.


Kulturális kitekintés az illóolajok ma még kevéssé ismert világába.


"Egy bába nagyon személyes könyve, olyan bölcsesség, amely nem a könyvekből szerzett tudást jelenti, hanem a befelé irányuló megfigyelésből, az isteni megtapasztalásából ered."

A könyvek kiadójánál a könyvek mellett Ingeborg Stadelmann aromakeverékeit is megvásárolhatjátok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése