2009. november 4., szerda

Szoptass ügyesen

Nemrég került a kezembe Patak Gyöngyvér Szoptass ügyesen! című könyve. A 62 oldalas, vázlatos, könnyen áttekinthető könyvecske arra hivatott, hogy gyors, pontos válaszokat, tanácsokat adjon a szoptatási nehézségekkel kapcsolatban.

Érdemes a könyvet már a kórházba magunkkal vinni, és bizonytalan helyzetekben fellapozni. Patak Gyöngyvér saját tapasztalatait szedte össze, hogy azokkal másokat is segíthessen. A legfőbb üzenete, hogy legyünk türelmesek és kitartóak. Nem ígéri, hiszen nem ígérheti, hogy egycsapásra minden menni fog a szoptatás körül, de azt igen, hogy akinek csak 1 csepp teje is jött, annak lesz több is. Biztat, tanácsol, és kellő humorral kezeli a nehéz helyzeteket. Mert nehéz helyzetek adódnak a babák körül. Mert bíztatásra, támogatásra van szükségünk, hiszen ebben a hormonzavart időszakban olyan könnyen elbizonytalanodunk, és elkámpicsorodunk. Van, aki hamar feladja, nem bízik önmagában és babájában. Ez a könyv nekik szól, hogy erőt meríthessenek, és közben gyakorlati tanácsokat is kaphassanak.

Patak Gyöngyvér nem vállalkozott arra, hogy a legkorszerűbb szakirodalmat citálja. Olyan kézikönyvet állított össze, amit bármikor előkaphatunk, és az akut problémáinkra választ találunk benne.

Mindemellett a könyvet élvezet forgatni. Jól szerkesztett, áttekinthető, könnyen kezelhető, miközben elidőzhetünk Czigány Tamás illusztrációin is.
Az biztos, ha majd megint kórházi pakkot kell csomagolnom a szülőszobára, bepakolom ezt a kis könyvet is.

www.szoptassugyesen.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése